Keresés ebben a blogban

2009. november 4., szerda

Hírességek a drogok ellen! Feladás dátuma: október 1., 16:03

Képzeljétek, a minap lezajlott a Drogmentes Magyarországért Mozgalom Bankettje!

2009-ben az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalom szervezői a Maraton során közvetlenül elért 53.000 gyerek és felnőtt nevében köszöntötték a Bankett 200 résztvevőjét.

Jelen voltak többek között iskolaigazgatók, támogatók, hírességek úgymint Növényi Norbi, Katus Attila, Kozmann Gyuri, Dr. Csötönyi Sándor, Madaras Ádám, Nick Árpád, de gyönyörű zenéjével elkáprázatott bennünket Mága Zoltán és Petruska András is.

Rövid beszédében Dr. Bakanek György a gyereknevelést emelte ki, Beleznay Endre az összefogás fontosságáról beszélt, Dr. Csötönyi Sándor a sport szerepéről, Dr. Fazekas Péter a cégek felelősségvállalásáról, Dr. Komáromi István a szülők felelősségéről, Madaras Ádám a célokról és a tartalmas életvitelről, Dr. Hermon Mihranian a drogok tényleges veszélyeiről, Nick Árpád pedig a szeretet fontosságára és az egymás iránti megbecsülésre hívta fel a figyelmet Védnöki beszédében.

A 2009-es maratonról készült összefoglaló filmből azok is teljes képet kaphattak az idei eredményekről és a 42 napos rendezvény hangulatáról, akik nem lehettek személyesen jelen magán a programon. Valamint levetítettük a Drogmentes Világért Alapítvány által összeállított 12 dokumentumfilm „kokain”-ról szóló epizódját, ami néhol döbbenetet, néha tényleges felháborodás váltott ki a nézőkben.

S mivel a droghelyzet valódi megoldása a megfelelő felvilágosításban rejlik, bemutatásra került az a kiadvány, mely tartalmazza a „Hatékony drogfelvilágosítást minden gyermeknek” Felhívást.

Voltak itt polgármesterek és országgyűlési képviselők is, de még egyházi embereket is láthattunk. (Pl. eljött egy katolikus börtönlelkész is.) Felszólalt többek között Rozgonyi Attila, Tiszavasvári polgármestere is, aki úgy jellemezte csapatunkat, mint akik megválaszolják az óceánban lebegő SOS palackpostákat!

Az idei évben csatlakozott 350 iskolából 26 suli 100%-os létszámmal vett részt a programokon, közülük 7 intézmény képviselői vehettek át díjakat.

Ezúton is köszönjük minden segítőnek és támogatónak a tiszta szándékot és hozzájárulást, és bízunk benne, hogy 2010-ben is közösen tehetünk majd egy drogmentes Magyarországért!

„Egyáltalán nem olyan könnyű segítséget elfogadni embertársainktól és cserébe segítséget kapni.
De maga a végeredmény megéri a sok csatát.”
L. Ron Hubbard

Ha bármennyivel is szeretnél hozzájárulni az eredményekhez, megteheted! 

Héliosz Alapítvány: Erste Bank, 11944447-06501499-10000018

Képek a Bankettről: http://mixonline.hu/Gallery/?id=34002#http://www.mixonline.hu/S ystem/Articles/Images/a29705be-1673-4448-901c-b6be04328c0b.jpg
Hírességek a drogmentességért – videó:

http://www.drogmentes.hu/hu/?mod=content&cla=content&fu n=access&id=178&mid=257&temp=drogmentes.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!