Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 23., hétfő

"Természet színei" versíró pályázat

""Természet színei" versíró pályázat


A maryamoldala.gportal.hu honlap versírópályázatot hirdetet "A természet színei" címmel. A pályázaton minden regisztrált felhasználó pályázhat egy versével. A pályázat ingyenes, nincs nevezési díj, formai, kikötés nincs, a tartalomnak a természethez kell kapcsolódnia. Az alkotásokat a maryamoldala@gmail.com címre várom, word formátumban, melyhez csatolni kell a pályázó maryamoldala.gportal.hu oldalon regisztrált nicknevét, és a valódi nevét, lakcímét, valamint egy nyilatkozatot arról, hogy a beküldött mű a saját szellemi tulajdona, máshol még nem jelent meg, és díjazás nélkül feltehető az oldalra.

A pályázati űrlap letölthető itt

Érvényes a pályázat, ha legalább 10 vers beérkezik a határidőig.

A zsűri tagjai:

Helen Bereg

Gyöngy

Radnai István

A nyertesek díjazása:

I. helyzett: 3000 Ft. értékű könyvutalványt kap, és verse publikálásra kerül a most induló Marionett irodalmi folyóiratban, melyből egy példány kerül postázásra.

II.–III. helyezett: névre szóló dedikált példányt kap a most megjelent Lélek – Szirmaim című verseskötetemből.

A nyertesek a nyereményüket postán kapják meg.

Beérkezési határidő:

2010. október 31.

Eredményhirdetés:

2010. november 18.

Omega Live - Ezüst esõ

2010. augusztus 13., péntek

"2010 – Védett állataink – a VAKONDOK és a GÓLYA" - vers és novella pályázat

Üzenet szövege

"2010 – Védett állataink – a VAKONDOK és a GÓLYA" - vers és novella pályázat
Kiíró: Barátok Verslista, VPM
Pályázat címe: "2010 – Védett állataink – a VAKONDOK és a GÓLYA " - vers és novella pályázat a vakondokról és a gólyáról

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.
Beérkezési határidő: 2010. szeptember 25. szombat éjfél.
Kategória: irodalmi, vers és próza

1. A Barátok Verslista (http://www.verslista.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "2010 – Védett állataink – a VAKONDOK és a GÓLYA " - vers és novella pályázat a vakondokról és a gólyáról

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet e pályázat keretein belül is a természetvédelemre, a veszélyeztetett állatainkra.

3. A pályázaton korlátlan számú írással lehet indulni a megadott két témakörben. A beérkező írásoknak a címben megadott állatokról kell szólnia, azokat kell bemutatnia, vagy a védelmükre kell a figyelmet felhívnia…
(Lehet egy közös írásban is és lehet külün-külön írásban is írni a fenti állatokról ill. a kiírásban szereplő állatok valamelyikéről!)

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; http://www.verslista.hu; http://www.poeta.hu;http://www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a vedett3@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2010. szeptember 25. szombat éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: "VÉDETT ÁLLATOK 3."!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a
beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2010. szeptember 25. szombat éjfélig meg kell érkezniük a fenti címre.
A nyilatkozat faxon is elküldhető a 87/431-050-es faxszámra, de ebben az esetben is kérjük az aláírt Nyilatkozat elküldését postai úton legkésőbb 2010. szeptember 25. éjfélig. Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1.500 Ft/vers illetve 2500 Ft/próza. A nevezési díj beérkezési határideje 2010. szeptember 25.
A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Baranyai Attila 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A csekk közlemény rovatában kérjük feltűntetni: "VÉDETT ÁLLATOK 3."!

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://vedett3.poeta.hu honlapra.

8. Pályadíjak:
1-40 pályázati írás esetén: A pályázaton az első helyezést elért írás írója a Barátok Verslista ill. a Vizuális Pedagógiai Műhely által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer 10 ezer Ft értékben.

A legjobb írások nyomtatásban is meg fognak jelenni 2010 évben (folyóiratként).