Almás-gesztenyés csirkemell baconnel
Hozzávalók:
-6 db csirkemellfilé
-4 db nagyobb alma
-25 dkg előfőzött gesztenye
-1 nagy fej lilahagyma
-25 dkg bacon
-só
-bors
-vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütőbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütőből, és kiemelem a jénaiból. A sütőt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fűszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fűszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütőben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!