Keresés ebben a blogban

2022. június 4., szombat

Lövey Varga Éva Seuso_Mindent Bele & Botránykönyv részekben Bíróbotrányok

 Lövey Varga Éva

Seuso_Mindent Bele & Botránykönyv részekben

Bíróbotrányok


Nem követtem nyomon az elmúlt hetekben, a napokban kialakult bírókkal kapcsolatos nemzetközi botrányokat, hanem jogász felvételik, képzések, sok szakma után is saját bőrömön, testemen tapasztaltam meg azokat az elmúlt 14-17 évben. Szó szerint.

Szomorúan látom a megszegett etikákat, esküket, a megszegetett és megszegett törvényeket, a rosszul megalkotott és még rosszabbul végrehajtott törvényekkel. Felszisszennék én is, hiszen az olvasott bírói panaszoknál 350-400% százalékban erősebb eseteket éltem meg, láttam, s ma már nem csak hat vagy hét oldalról...

Ha mesélni kezdenék, az olvasók egy része sírva röhögne, vagy röhögve sírna. A másik talán megérezné a leírtak súlyát, a döbbenettől sziklává merevedve.

No...a történtek után csak át kell tanulmányoznom az anyagokat, mivel túl nagyok jogilag, pénzügyileg, etikailag és más szempontok szerint a veszteségeim, s velem együtt sok más oktatóé, tanáré, munkásé, döntéshozó és végrehajtó emberé.

Addig még gondolkodom, le merjem - e írni a minősített adatvédelem sértéseket saját magam és mások védelmére, közérdekből. A világszerte fennálló informatikai programozási hibákkal, felelőtlen adatkezelőkkel, mind a bírósági, mind a végrehajtói, mind az államvezetési rendszerekben.

Hagyján, mondanák sokan. Nem értünk mi hozzá....stb. De, ez persze nem így van. Az emberek nem buták, mindenki gondolkodik. Látnak, hallanak. Azt látnak meg, azt hallanak meg, amit akarnak.

S már le sem kell írni a banki, számítógépes, telefonos és iskolai rendszerek belêptetési programozását, a tévéelőfizetésekkel, s mindenki a haját kezdi tépni. Mondanám a jeles bizonyítvánnyal, okkal... De ki hallgatná meg, olvasná el, s ki tenne érte, vagy ellene?


S megint a bíróságnál járunk, ahol a bíró csöppet sem ért hozzá, mert kinyomtatja az állinket meg összecserélt emailt más néven...


Hagyjuk?


Szeged, 2021. szeptember 23. 22:55




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!