Keresés ebben a blogban

2009. december 3., csütörtök

KoncertOnline

Tisztelt Szerzőnk!

Értesítjük, hogy 2009. december 1-jével elindult az Artisjus online koncert- és műsorbejelentő szolgáltatása, a KoncertOnline. A szolgáltatás részleteiről az alábbiakban tájékoztatjuk.

KoncertOnline

A zeneszerzők és szövegírók minden koncert után az Artisjus segítségével kapják meg a jogdíjat. Ezért a szerzői jogi törvény alapján a koncertek, zenés rendezvények szervezőinek – a jogdíjfizetési kötelezettségen túl - az Artisjus felé bejelentési és műsorközlési kötelezettségük is van. Az Artisjus új szolgáltatása, a KoncertOnline segítségével a regisztrált szervezők egyszerűen kezelhető online felületen jelenthetik be a koncerteket és az elhangzott műveket. A fellépő művészek, illetve képviselőjük szintén regisztrálhat a rendszerbe, és feltöltheti az aktuálisan játszott művek listáját. Így magától a fellépőtől származó lista jut el – a szervező jóváhagyásával – az Artisjushoz.

Miért jó a szerzőknek?

A KoncertOnline segítségével az Artisjus felé a valós jogdíjfelosztást lehetővé tevő, lehető legpontosabb adatok jutnak el, várakozásaink szerint nagyobb számban, mint eddig. Így a fellépő művész a szolgáltatás segítségével maga is nyomon követheti, hogy melyik szervező teljesítette a bejelentési kötelezettségét. A szolgáltatás megfelelő használata kiváltja a műsorközlő lap helyszíni adminisztrációját: nem kell a szerzőnek a koncert előtt/után a szervezőt megkeresni, és az aláíratott adatlapot az Artisjusba eljuttatni.

A szolgáltatás használata

A szolgáltatást a fellépő művészek vagy képviselőjük (illetve koncertszervezők) használhatják. A szolgáltatás a http://koncertonline.artisjus.com oldalról érhető el, regisztrációt követően. A szolgáltatás használata ingyenes. FONTOS: bár mindent megtettünk a megfelelően széles körű szervezői tájékoztatás érdekében, kérjük, hogy Ön is hívja fel az Önnel kapcsolatba kerülő szervezők figyelmét a KoncertOnline szolgáltatásra!

Rendszerkövetelmények

- Windows Internet Explorer 7. (vagy frissebb), vagy

- Mozilla FireFox 3.5 (vagy frissebb)

A JavaScriptek futtatását a böngészőben engedélyezni kell (ehhez technikai segítséget nyújtunk ahttp://koncertonline.artisjus.com oldalon).

Kapcsolat

Technikai helpdesk: koncertinfo@artisjus.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!