Keresés ebben a blogban

2021. február 16., kedd

Maróti György emlékére - Egy régi híre





V. Athe Sam Fesztivál a Gödörben
2011. június 6 – 12.

Immár ötödik alkalommal, 2011-ben is athe sam, azaz: itt vagyunk. Ez a két szó magába foglalja az egyhetes fesztivál lényegét: itt vagyunk, megmutatjuk magunkat, romáknak és nem romáknak bemutatkozik az ezerarcú cigány kultúra megannyi művészeti ágban, magas színvonalon, a főváros közepén, a Gödör Klubban.

A fesztivál célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen kereteket az interkulturális párbeszédnek, hozzájáruljon a hétköznapi félreértések csökkentéséhez és az emberi méltóság tiszteletben tartásához.

Mindezek alapfeltétele, hogy ismerjük a másikat. Az Athe Samon találkozik roma és nem roma, oláh, beás és magyar cigány, ismeretségek, barátságok köttetnek, együttműködések, kezdeményezések alakulnak, új tehetségek kerülnek reflektorfénybe, hol sírva, hol nevetve szembesülünk a cigány lét problémáival, értékeivel és szépségével.

Reményeink szerint fesztiválunk hosszabb távon hozzájárul a roma társadalommal kapcsolatos előítéletek leküzdéséhez.

A 2011. évi Athe Sam Fesztivál minden eddiginél színesebb és színvonalasabb kínálattal várja majd a látogatókat. Az idei programok a közép-kelet európai régióra összpontosítanak, ezért Macedóniából, Szerbiából és Bulgáriából érkeznek sztárfellépők a fesztivál meghívására.

Az Athe Sam több összművészeti fesztivállal működik együtt a tolerancia értékének további erősítése érdekében. Ezek az együttműködések idén is folytatódnak és a résztvevők köre tovább bővül.

Mint eddig már négyszer, lesznek zenei, képzőművészeti, színházi programok és még mi minden.

Az Athe Sam csapata idén is garantálja, hogy igazi ünneppé váljon ez a teljes hét és mindenki élményekkel gazdagodva térjen haza!

A V. Athe Sam! Fesztivál programja megtalálható a www.athesam.hu oldalon!

A fesztivál minden programja INGYENES!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!