Keresés ebben a blogban

2018. november 3., szombat

Kocsordi- Nagy Béla: Remény, remények


Remény, remények


KOCSORDI NAGY BÉLA·2017. DECEMBER 11., HÉTFŐ


1.Talán egyik leg szebb szavunk! Benne lehet egész énünk! Vágyak, jellem, életcélok, s mindennapi reménységünk... ...hogy a holnap szebb és jobb lesz, s asztalunkra ízes kalács. ...persze megdolgozva érte! Tőlem ez lenne a tanács...

2. Mert van aki másként látja, s fűz reményt a holnapokhoz... Bezsebelni földi jókat, dörgölödzve...hatalmashoz... Hogy onnan majd haszna váljék, s mindegy milyen a formája... Lelkük rajta! Itt most másról szól a költő, s ír...pennája...

3. Megpróbálom sorba szedni ilyen - olyan reménységünk! Visszamegyek gyerekkorba...talán onnan indul énünk... S kezdünk szőni elképzelést, mindenféle jövőképpel, Értelmünket hozzáfonva, s megtüzdelve reménységgel...

4. Reménnyel a szerelemre, mely első lesz életünkben. S melyhez talán nincs fogható, sem a földön, sem a égben... Ám, nem egyszer a legelső...buborékként szertefoszlik, De a remény újraéled, s majd...több felé is megoszlik.


5. A jövőnkkel kapcsolatos reményeink egyik ága: Valamiből meg kell élni, s készülni egy...hivatásra! Melyben ott van az a remény/mely/értelmet ad életünknek, S hát miért ne remélhetnénk: hasznára is...nemzetünknek!


6. Újjabb remény: család, gyerek, s egy kényelmes, kicsi otthon. Bízva abban, hogy meg is lesz, ha helyt állunk minden fronton. Van akinek...nem jön össze, s oka lehet ezer féle, Vajon m’ért mond nemet néha, sorsunk eme...reménységre?


7. Van reményünk...garmadával, összetartó közösségre, S a hazában müvelt, szorgos, jóérzésű magyar népre. S ronggyá olvasott könyvekre...hozzáértve jó sok könyvtárt, S közköltségen ingyen-nyomdák...gyártani az utánpótlást!



8. Más iránya a reménynek:/csak/olyan templom ahol Krisztus... ...nem csak szólam, s jónak lenni szent, nagy virtus! S a harangszó a toronyból...olyan mintha Isten szólna, ...hozzám, hozzád és hozzájuk, s mindig nyitva az ajtója...


9. S ha már remény lett a téma, van még ami igen fontos! Jó vezetők, s jó törvények! S csak az juthasson itt szóhoz, ...akinek a keze tiszta, s becsülettel teszi dolgát, S önérdeknél többre tartja...nemzetünknek hírét - hasznát!


10. Végezetül...-bár reményünk egyre csak fogy-, van egy kérés... ...készülődve a nagy útra, ahonnan nincs visszatérés. Kik utánunk...itt maradnak, s viszik tovább a stafétát... Éljenek úgy, /hogy/odaátról...küldhessünk egy... kézszorítást! ...... ........ ..... .Élesd. 2017. 12. 11. kocsordi Nagy Béla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!