Keresés ebben a blogban

2019. március 25., hétfő

Bernard Percy oktatási specialista és Dr. Patricia Ross letölthető tanulmánya 2011-ben



Bernard Percy oktatási specialista és Dr. Patricia Ross letölthető tanulmánya:
2011



„Egy huszadik századi filozófus, Alfred North Whitehead mondta egyszer: „A tudás halála nem a nem tudás, hanem a nem tudás nem tudása.” Van az írástudatlanságnak egy olyan fajtája, ami mindannyiunkat fenyeget. Ez nem olyan analfabetizmus, hogy valaki nem tud olvasni. Ez valamennyi analfabetizmusnak talán a legveszélyesebb és legrombolóbb fajtája.

Hallottunk már ilyen kifejezéseket, hogy „írástudatlan”, „félig írástudatlan”, „funkcionálisan írástudatlan”. Nagyon jól értjük ezeket, és tudatában vagyunk az írástudatlanság ezen típusainak a problémáival. Ha Ön látott írástudatlanokat és félig írástudatlanokat, akkor tisztában van azzal, hogy mennyi frusztrációt, zaklatottságot és csalódást okoz az, hogy nem tudnak írni-olvasni. Ők maguk fájóan tudatában vannak a problémájuknak.

Van egy másik típusú analfabéta, aki analfabetizmusának típusa miatt nagyon veszélyes és ártalmas lehet: A REJTETT ANALFABÉTA.
A rejtett analfabéták nem tudnak a saját analfabetizmusukról. Írástudatlanságuk rejtett. Önmaguk számára éppúgy rejtett, mint mások számára, mivel soha nem állapította meg senki. A rejtett írástudatlanok nem tudnak tudatlanságukról. Nem tudják, hogy nem tudnak. Nem egészen értik meg a kapott információkat, gondolatokat és azt, amit tanulnak, vagy amit alkalmazniuk kell. Nincsenek tudatában annak, hogy valamit nem értenek. Cselekedeteik, érzéseik és gondolataik feltáratlanul téves feltételezéseken, gondolatokon és megértésen alapulnak. A rejtett analfabetizmusból fakadó problémák és következmények a viccestől a katasztrofálisig terjednek.

Kik a rejtett analfabéták?...”

Kedves Szülő! Weboldalunkon, a konferencia oldal legalján lévő linkre kattintva letöltheti a teljes tanulmányt:
http://www.alkalmazottoktatastan.hu/pedagogus-konferencia

Bernard Percy-t személyesen megismerheti április 13-án. Jöjjön el, és tanuljon tőle, és a többi fantasztikus előadótól a Pedagógusok II. Szakmai konferernciáján!

Extra kedvezmény március 15-ig: 12.500 Ft/fő (10.000 Ft + ÁFA)
(Amennyiben március 15-ig megérkezik bankszámlánkra az összeg.)

Jöjjön el, és hozzon el minél több kollégát is!
Használja ki az extra kedvezményt! Jelentkezzen MOST!
A jelentkezéshez kattintson ide!




Találkozzunk a konferencián!




Üdvözlettel:
Gaján Éva
Képzési vezető
Alkalmazott Oktatástan Magyarország
Bankszámlaszám: 10701276-22604303-51100005
70/619-7982 vagy 70/618-5213




Ui.: További részletekért tekintse meg a következő honlapokat: www.bernard-percy.fw.hu és www.alkalmazottoktatastan.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!