Keresés ebben a blogban

2019. október 17., csütörtök

Bene Gábor: Javaslok egy módszert!



Bene Gábor: Javaslok egy módszert!


Aki jó irányú változást akar az módszert keres, aki nem az kifogást! Sajnos sem az oktatás, sem a tisztánlátás, sem tájékoztatás hamissága nem változtatható meg más módon, CSAK A KÖZHATALOM befolyásolhatóságával. (Ugye ezt nem nehéz belátni azok után, hogy sem a 2006-os tömegdemonstrációk, sem a balliberálisok olimpiát meghekkelő törekvései nem változtattak a lényegen, csak egy részterületet befolyásoltak, ami az egész problémahalmazt nem befolyásolták hosszabb távon!)

EZÉRT CSAK A KÖZHATALOM BEFOLYÁSOLÁSOLHATÓSÁGÁRÓL KELLENE BESZÉLNÜNK, s nem a részproblémák felvetését erőltetni! Ez a csuka-fogta-róka helyzetből tehát csak akkor tudunk kiszabadulni, ha felismerjük, hogy közel 50 % nem megy el szavazni, mert szerinte nincs kire. Ők pedig nem akarnak a kisebb rosszra szavazni és várják a jót! Beszéljünk tehát arról, hogy miért nem képes a magyarság létre hozni azt, amit Wass Albert így fogalmazott meg: "Ez a mai nemzedék kapott ötven év agymosást, néppé gyúrták a nemzetet. Az üzenetem az, hogy ébredjetek föl magyarok és legyetek újra nemzet, váljatok nemzetté!" A népnek tehát nemzetté kell kovácsolódni, s ehhez önszerveződni kell!

Nézzük csak milyen önszerveződési lehetőségeink vannak?


1/ ahogy a lengyelek megszervezték a Szolidaritás szakszervezetet a bolsevik korban az példaértékű, hiszen a kommunista elnyomatás alatt megtalálták azt a szűkösvényt, amit a munkásosztályra hivatkozó kommunisták nem mertek szétverni, hiszen munkásszervezet volt!

2/ Orbán Viktor 2002-ben a választások elvesztésétől való félelmében felhívta a nem liberális híveit arra, hogy alakítsanak Polgári köröket, amelyek azokat a személyeket tömörítsék akik nem tagjai a pártszövetség két pártjának! Szerintem itt az idő arra, hogy kimondjuk: A POLITIKAI VÁLTÓGAZDÁLKODÁS RÉME ITT ÁLL A KAPUK ELŐTT, mert a balliberálisok rövidesen egységbe tömörülnek Gyurcsány mögött és mivel annak rémtettei már feledésbe merültek - nagyrészt a kormánypártok hibájából, hiszen le kellett volna csukatnia a szemkilövetőket - így sajnos az agymosottak képesek lesznek ismét hatalomba szavazni a 2022-es választásokon az Európai Egybesült Államokat hirdetőket!

3/ Ez a két önszerveződő közösség között létezhet egy harmadik típus is, amely nem egy hatalmas szakszervezet és nem is csak a polgári értelmiség kis csapata, hanem az ősi kaláka típusú helyi közösség, akik (legyen, mondjuk a nevük Helyi Nemzeti Kaláka) nemcsak hagyományőrzésre, nem csak értelmiségi beszédteret létrehozó vitakörre szerveződnek, hanem a mindennapi élet könnyítésére is! Ahogy Széchenyi mondta: "Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen!"

HA EZ A HELYI ÖNSZERVEZŐDŐ KÖZÖSSÉGEK, ÖNSEGÍTŐ MOZGALMA BEINDUL, AKKOR TUDUNK MAJD TOVÁBBLÉPNI! Addig azonban ne pazaroljuk az időt és az energiánkat, pénzünket másra csak arra, hogy helyben szétnézünk és megkeressük azokat az embereket, akik még képesek közösségben gondolkodni és nem az egó, hanem a közjó vezérli a gondolkodásukat és a tetteiket is! Ehhez a munkához két fontos idézetet ajánlok megfontolásra minden jószándékú magyarnak:

„..amit a hatalom ront meg, az ismét feléledhet, de amit a nemzet könnyelműsége önként odavet, vagy gyávasága elhanyagol, azt visszaszerezni ritkán lehet.” (Deák Ferenc)





„Ne keressük hátramaradásunk minden okát egyedül a kormányban, ne maradjunk mozdulatlanul régi tespedésünkben, lássunk magunk is a dologhoz.” (Széchenyi István)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!