Keresés ebben a blogban

2010. március 10., szerda

"2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat

"2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat
Kiíró: Barátok Verslista, VPM
Pályázat címe"2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat fecskékről

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.
Beérkezési határidő: 2010. május 28. péntek éjfél.
Kategória: irodalmi, vers

1. A Barátok Verslista (http://www.verslista.hu) és a Vizuális Pedagógiai Műhely pályázatot ír ki az alábbi témakörben: "2010 - A fecskék védelmének éve" - vers és novella pályázat fecskékről
A nemzetközi biodiverzitás védelmi évben, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárfajok fogyatkozásának veszélyére hívja fel a figyelmet! A hosszútávú vonuló énekesmadarak között kiemelkedően sok veszélyeztetett faj van, ezek európai állományai az elmúlt 15-20 évben folyamatosan csökkennek. Az MME az eltűnő madarak nagyköveteiként a fecskéket választotta az év madarainak 2010-ben! Veszélyeztetett madarak: partifecske, molnárfecske és füsti fecske

2. Célunk, hogy az amatőr költőknek és íróknak e módon is segítsük interneten való megjelenésüket. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet e pályázat keretein belül is a természetvédelemre, a veszélyeztetett madarakra.

3. A pályázaton korlátlan számú írással lehet indulni a megadott témakörben. A beérkező írásoknak a címben megadott madarakról kell szólnia, azokat kell bemutatnia, vagy a védelmükre kell a figyelmet felhívnia…

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon (www.vpm.hu; http://www.verslista.hu; http://www.poeta.hu;http://www.kepzeldel.hu) illetve a Vizuális Pedagógiai Műhely ill. a Barátok Verslista esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban.
(A Barátok Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott 2010évi Verslistás Szabályzat.)

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a fecske2010@verslista.hu email címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2010. május 28. péntek éjfélig. A levél tárgya legyen minden esetben: "FECSKÉK VÉDELME"!
A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a
beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.
A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:
Vizuális Pedagógiai Műhely 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A nyilatkozatnak legkésőbb 2010. május 28. péntek éjfélig meg kell érkezniük a fenti címre.
A nyilatkozat faxon is elküldhető a 87/431-050-es faxszámra, de ebben az esetben is kérjük az aláírt Nyilatkozat elküldését postai úton legkésőbb 2010. május 28. péntek éjfélig. Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

6. Nevezési díj: 1.500 Ft/vers illetve 2500 Ft/próza. A nevezési díj beérkezési határideje 2010. május 28.
A nevezési díjakat a következő címre várjuk: Baranyai Attila 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.
A csekk közlemény rovatában kérjük feltűntetni: "FECSKÉK VÉDELME".

7. Minden beküldött pályázat felkerül a beküldési határidő lejárta után a http://fecske2010.poeta.hu honlapra.

Részletes kiírás: http://fecske2010.poeta.hu !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!