Keresés ebben a blogban

Betöltés...

Tollforgató Irodalmi Lap Blog

Válogatások az Internetről.

A blogban pályázatokról, rendezvényekről, és hirdetésekről tájékozódhat, valamint zenét hallgathat, videót nézhet, és az interneten megjelent hivatalos műveket olvasgathatja. Ha folytatni akarja a mű olvasását, akkor kattintson a szöveg címére!

Az alsó sávban weboldalakat, videósávot, és híroldalakat talál!

A fő oldalunkat itt találhatja:

Az alkotásokat a tollforgato.lap@gmail.com és a tollforgato.lapcsoport@gmail.com címre várom! Köszönöm, hogy megtiszteled az olvasóidat az alkotásokkal, a türelmeddel és a tanításaiddal!

Keresd meg a jobb oldalon a rejtett linkű, vagy lent a középen látható Chat-falat! Beszélgess, vitatkozz irodalomról, művészetről, történelemről, régészetről, vagy írástörténetről, logikáról, másról oldalainkon!


Új aloldalaink nyíltak:

Látogass el új blogunkra is!


A fiók nem Adsense fiók, támogatókat keresek!

2010. március 22., hétfő

Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

Hozzávalók:
-6 db csirkemellfilé
-4 db nagyobb alma
-25 dkg előfőzött gesztenye
-1 nagy fej lilahagyma
-25 dkg bacon
-só
-bors
-vaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütőbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütőből, és kiemelem a jénaiból. A sütőt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fűszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fűszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütőben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!