Keresés ebben a blogban

2009. október 15., csütörtök

Blogakadémia

INDUL A BLOGAKADÉMIA!

Szerezz még több olvasót, és

vegyél részt egy irodalmi képzésen!

A Blogter és a Magyar Író Akadémia elsõként alakított ki szakmai együttmûködést a blogolás és az írás népszerûsítése érdekében, mely együttmûködés eredményeként hirdetjük meg a BlogAkadémia elnevezésû versenyt.

A verseny célja, hogy minõségi blogok, írások szülessenek, elinduljon egyfajta tehetséggondozás, a blogok népszerûséghez jussanak, az írókat pedig a rendelkezésünkre álló internetes eszközökkel támogassuk.

A verseny mindenki számára nyitott: nevezhetnek a Blogteren már jelen lévõ aktív blogok, a MÍA hallgatói és érdeklõdõi, valamint bárki, aki kedvet érez az íráshoz, közösségre és olvasókra vágyik.

Nevezési díj nincs, határidõ 2009. október 4.

A verseny november 17-éig tart!

Tartalmi követelmények: általánosan érvényes a blogokra jellemzõ etikett. Tartalmi megkötések nincsenek, tisztában vagyunk vele, hogy mindenki arról ír a legjobban, ami érdekli, foglalkoztatja. Szívesen olvasnánk azonban irodalomhoz, színházhoz, kultúrához kapcsolódó bejegyzéseket, ajánlókat, helyszíni beszámolókat, kritikákat, olvasói/hallgatói/nézõi véleményeket, vagy akár önálló irodalmi alkotásokat is.

Nem a bejegyzéseket, postokat versenyeztetjük külön-külön, hanem a blogok teljes tartalmát.

Az értékelés szempontjai – avagy hogyan tegyük objektívvé azt, ami szubjektív?

* témafelvetés: a bejegyzés témájának aktualitása, újszerûsége, közérdeklõdésre számot tarthat-e, nem ez az ezeregyedik megnyilatkozás a témában.
* íráskészség: az olvasást gördülékennyé tevõ fordulatok, nyelvi megoldások, a szöveg tagoltsága, ritmusa, akár a szerkesztés szintjén is.
* világos, követhetõ fogalmazás és gondolatmenet: itt a kevesebb-több elv alkalmazását javasoljuk, világos, egyszerû gondolatmeneteket várunk, nem barokkos körmondatokat.
* eredetiség: a tárgyalt kérdés megközelítésének egyéni módja, a gondolatok eredetisége.
* helyesírás: igényesség a szöveggel szemben, az érthetõség megkönnyítése, a félreértések elkerülése, központozás helyes alkalmazása.

A közönség is választ!

A Blogteren szavazhatsz kedvenc bejegyzésedre, az eredményeket folyamatosan összesítjük és a verseny végén ez alapján hirdetjük ki a közönségdíjast!

Eredményhirdetés: 2009. november végén.

Díjak

I. díj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szépíró mesterkurzusán 2010 tavaszától. A képzés 2010 tavaszán zajló részében szemináriumi mûhelymunka folyik, melyet a választott szemináriumvezetõ (Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László vagy Tóth Krisztina) tart majd, õsszel pedig sor kerül húsz kortárs költõ/író elõadására.
A nyeremény értéke 200 000 Ft.

II. díj: részvétel a Magyar Író Akadémia zártkörû, tavaszi írói szemináriumán, melyre a versenyen kívül csupán a már végzett MÍA hallgatók jelentkezhetnek.
A nyeremény értéke 80 000 Ft.

III. díj: könyvcsomag 10 000 Ft értékben.

Közönségdíj: részvétel a Magyar Író Akadémia Szerkesztõk mesterkurzusán 2010 tavaszán, ahol folyóiratok, könyvkiadók szerkesztõi mondják el, hogy milyen elvárások érvényesek a beküldött kéziratokra, meddig érdemes várni a válaszra, hogyan érdemes szöveget küldeni és hová, illetve tartalmában milyen a szerkesztõ és a szerzõ közös munkája egy kézirattal kapcsolatban.
A nyeremény értéke 35 000 Ft.

Pályázati felhívás >>>

Jelentkezz itt!

Figyelem, a Magyar Író Akadémia szépírói mesterkurzusa október 3-án indul! További információk: www.mesterkurzusok.hu / 06 1 266-7601 / 06 20 338 1078

Hivatkozva és tiszteletben tartva "a gazdasági és reklámtevékenységrõl szóló" 1997. évi LVIII. Törvény 15. paragrafus (1.), valamint az információs társadalommal összefüggõ szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvényt. E-mail címe hírlevelünkre való feliratkozás alkalmával, nyilvános címjegyzékbõl, hirdetményükbõl vagy a médiából került hozzánk. Ezúton tájékoztatjuk, hogy jelen online hírlevél megküldéséhez szükséges személyes adatainak kezelésére az Ön hozzájárulása alapján került sor. Amennyiben jelen online hírlevél vonatkozásában a személyes adatainak a kezelését vissza kívánja vonni, kérjük, kattintson ide>>>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!