Keresés ebben a blogban

2009. október 4., vasárnap

Kortárs irodalmi alkotások pályázata

Kortárs irodalmi alkotások pályázata

Kiírás: A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet kortárs szépirodalmi alkotások, műfordítások és tanulmányok létrehozására. Kész művel vagy alkotói tervvel-ötlettel részt vehetnek rajta mindazok, akik magyar nyelven alkotnak. Az elfogadott alkotói elgondolások megvalósítását és a beküldött művek közzétételét az alapítvány megbízásából a Napkút Kiadó által kiadott Napút folyóirat 2009-2010. évi évfolyamában az alapítvány a létrehozott pályázati alapból ösztönzi. A folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban közzé nem tett eredeti alkotásokat várnak. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus közzétételéről tájékoztatást kérnek.
A pályázatban szerepeljen a szerző telefonszáma, postai címe (ha van, akkor e-mailcíme is).
A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. Az alapítvány év végén nívódíjat ad a legjobb munkákra. Előnyben részesülnek olyan (kb. száz-százhúszezer karakter terjedelmű) vers- és novellaciklusok, elbeszélések, kisregények, drámák, mesék, fordítás-összeállítások, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, amelyek jellegük szerint külön mellékletbe kívánkoznak. A legjobb ilyen alkotások lehetőség szerint helyet kapnak a folyóirat Káva Téka füzetsorozatában.
A könyvnyi terjedelmű pályamunkákat a Napkút Kiadó bírálja el.
A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadják. Cím: Budapest, 1014, Szentháromság tér.6. mfsz. 29.

Beérkezési határidő: 2009. november 1.

Eredményhirdetés: 2010. eleje

További információ: www.napkut.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!