Keresés ebben a blogban

2009. november 7., szombat

Képzelt művek kritikái - pályázat

Képzelt művek kritikái - pályázat

Kiírás: A Regénytár irodalmi portál pályázatot hirdetett képzeletbeli alkotásokról írt kritikák témakörben. Lehet írni fiktív irodalmi alkotásokról, festményekről, filmekről, zeneművekről, de lehet olyan szándékokról, elvekről, tudományos, földrajzi és egyéb felfedezésekről is, amelyek nem léteznek másutt, csak a képzeletünkben. Szükséges viszont megjelölni a forrást, vagyis a kitalált - esetleg valóságos - szerző, tudós, felfedező, politikus stb. nevét vagy az elképzelt műalkotás címét.
További feltétel, hogy az írás ne legyen több 1500-2000 leütésnél.
A beérkezett írások közzétételéről a Kerékgyártó György (író, újságíró), Majoros Sándor (író, szerkesztő), Mányoki Endre (egyetemi docens, író) és Pál Zsuzsa (magyar szakos középiskolai tanár) összetételű zsűri határoz.
A legjobb írásokat toplista szerűen jelentetik meg a Regénytár Klub rovatában, ahol szavazással alakítható a tovább sorrend. Szavazni hetente csak egyszer lehet. A pályázat folyamatos, de háromhavonként új ciklus kezdődik: a legtöbb szavazatot kapott három mű a szavazatainak számával együtt átkerül a Dicsőségek Tárházába, a többiek pedig nullázódnak és visszakerülnek a versengésbe. A naptári év végén a Dicsőségek Tárházában legtöbb szavazattal szereplő írás lesz az abszolút győztes. Holtverseny esetén a zsűri hozza meg a végső döntést.
A pályázat jeligés. A munkákat kizárólag elektronikus úton a regenytar@chello.hue-mailcímre, vagy a pályázati szövegküldő modulon várják.
A díjazás:
1. Folyamatos publikálási lehetőség a Regénytáron.
2. Megjelenés Best of Regénytár című elektronikus évkönyvben
3. Megjelenés a félévente publikált Pagány és Tsa Szórakoztató Füzetek című elektronikus magazinban.
4. Díszoklevél
5. Meghívó az évente megrendezésre kerülő Regénytár banzájra, amelyen a legjobb helyezést elértek méltatása mellett a fődíj is kiosztásra kerül.
6. Fődíj egy Regénytár címkével és a zsűri kézjegyével ellátott kiváló minőségű pezsgő.

Beérkezési határidő: folyamatos
Vagyis folyamatosan várják a beérkező írásokat.

Bővebb információ: www.regenytar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!