Keresés ebben a blogban

2009. november 7., szombat

Pályázat a magyar nyelv értékeinek feltárására, megóvására és gyarapítására

Pályázat a magyar nyelv értékeinek feltárására, megóvására és gyarapítására

Kiírás: Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Anyanyelvápolók Szövetsége 2009. évi közös anyanyelvi pályázatot hirdetett civil szervezetek és magánszemélyek részére a magyar nyelv értékeinek feltárására, megóvására és gyarapítására.
A pályázaton társadalmi szervezetek, szövetségek, társaságok, nyelvművelő körök, alapítványok és magánszemélyek, valamint ugyanilyen jellegű határon túli magyar szervezetek és magánszemélyek vehetnek részt.

A pályázati téma: Régi magyar mesterségek - családneveink tükrében
A részletes pályázati kiírás itt olvasható: Anyanyelvi pályázat

A pályázóktól olyan, tetszés szerinti műfajba vagy műnembe tartozó írásműveket várnak, amelyek terjedelme legalább tíz-tizenöt oldal (20-30 000 karakter). A pályázati felhívásra egy pályázó csak egy pályaművet nyújthat be.
A tartalmi és filológiai szempontból legjobbnak minősített pályázatok díjazásban részesülnek, a nyertes pályázók munkáiból készülő válogatást a minisztérium - lehetőség szerint - külön kiadványban jelenteti meg.
A pályázat díjai: I. díj: 800 000 Ft II. díj: 500 000 Ft. III. díj: 300 000 Ft
IV. díj: 200 000 Ft V. díj: 100 000 Ft VI. díj: 50 000 Ft
A pályadíjakat a bírálóbizottság meg is oszthatja.

A pályázatot adatlap kíséretében kell benyújtani, amely letölthető innen: Adatlap, illetve a www.anyanyelvapolo.hu honlapról, személyesen pedig az Oktatási és Kulturális Minisztérium ügyfélszolgálati irodájában (1055 Budapest, Szalay u. 10-14.) díjtalanul szerezhető be.

A pályázatot - a kitöltött adatlappal együtt, egy példányban,
Anyanyelvi pályázat 2009.
jelzéssel, az OKM Közművelődési Főosztálya címére (1055 Budapest, Szalay u. 10-14.) kizárólag postai úton lehet benyújtani.

Az eredményhirdetésre 2010. júniusának első hetében, az Ünnepi könyvhét rendezvénysorozatának részeként kerül sor.
Az eredmények megjelennek az OKM és az Anyanyelvápolók Szövetsége honlapján. A minisztérium a nyertes pályázókat legkésőbb 2010. augusztus 31-éig levélben értesíti. A nyertes pályázók pályadíjának kifizetését, illetve átutalását az Anyanyelvápolók Szövetsége intézi.

Beérkezési határidő: 2010. február 15.

További információ: a 473-7582 (OKM) illetve
a 317-3062 (ASZ) telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!