Keresés ebben a blogban

2009. november 5., csütörtök

10 éves drogstratégia

Hallottad, hogy az új, 10 éves drogstratégia lassan a Parlament elé kerül?

Kiváló alkalom számunkra arra, hogy tegyünk valamit a jelenlegi tendencia
-miszerint a fiataloknak csupán 5-8%-a (!) részesül drogprevencióban- ellen.

Fel akarjuk hívni a társadalom figyelmét arra, hogy ha időben felvilágosítjuk a gyermekeket a drogok által okozott rombolással kapcsolatban, akkor van csak esélyünk, hogy megelőzzük/akadályozzuk ennek társadalmi és egyéni tragédiáit.

NEM az a megoldás, hogy a fiatalokat a tudományosan hangzó "biztonságos drogozás" rejtelmeibe avassuk be felvilágosítás helyett!

Ha egyetértesz, kérjük mihamarább írd alá az alábbi felhívást, és küldje vissza az adataidat az

ELNOK@DROGMENTES.HU ra!

Név:
Titulus/poszt/intézmény:
Cím:
E-mail:

Barátsággal, A Drogmentes Magyarországért Maraton csapata

"A drogok megfosztják az életet azoktól az érzésektől és örömöktől, melyek az élet valódi értelmét adják!"
L. Ron Hubbard

Felhívás!

Hatékony drog-felvilágosítást minden gyermeknek!

A drogok fogyasztása végső soron mindig is csak problémát jelentett mind az egyének, mind a társadalom számára. A XX. század végének egyik szomorú jelensége, hogy a felnőtt életeket is tönkretevő kábítószerek már az egyre ifjabb korosztályokat veszélyeztetik. A fiataloknál az elkerülhetetlen testi rombolásnál is nagyobb veszélyt jelentenek a drogok szellemi és szociális hatásai, az értékvesztés, céltalanság, családi és baráti kötelékek széthullása.

Vajon mire számíthat egy olyan társadalom, melynek felnövekvő generációja a tisztesség és becsület helyett az önrombolásban és pusztításban keres menedéket?

A drogprobléma kezelése létfontosságú feladat, ezért kell különös figyelmet fordítani arra, hogy olyan eszközökkel végezzük, melyek egészséges és gondolkodó embereket eredményeznek.

Elfogadhatatlan az olyan „drog-felvilágosítás”mely szerint gyermekeink „úgyis drogozni fognak, tanítsuk meg őket arra, hogyan tegyék biztonságosan”.

A drogprobléma kezelésének olyan módszerei, melyek csak növelik a drogfogyasztók és drogfüggők számát, döbbenetes költségeket rónak a társadalombiztosításra, ezen keresztül pedig minden magyar állampolgárra. Ennek egyik mutatója pl. hogy Magyarországon évente mintegy 10 milliárd forintot költünk az adófizetők pénzéből a drogprobléma kezelésére,

mégis a budapesti 16 évesek 47,5% kipróbálta már a tiltott szereket, és a vidéki városokban sem bíztató a helyzet.

A megfelelő, korszerű és érthető felvilágosítás adja meg a reményt egy gyermeknek, hogy tisztán és szabadon gondolkozzék, hogy saját elhatározásából válasszon értelmes tevékenységeket, kikapcsolódást, a drogok kipróbálása helyett.

Sajnálatos tény, hogy Magyarországon a másfélmillió diákból mindössze százhúszezren részesülnek évente legalább egyszer bármilyen drog-felvilágosításban, azaz gyermekeink 93 százaléka nem kap tájékoztatást a kábítószerek tényleges hatásait illetően!

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a drogproblémát mindig megelőzi az élet valamilyen más problémája, viszont azt a tényt is tudomásul vettük, hogy ezek a problémák kizárólag drogmentes élettel oldhatók meg.

A fentiek fényében egyetértünk e felhívás céljával, és aláírásunkkal ezt ki is nyilvánítjuk. Továbbá szerződéses partnerünknek tekintünk minden aláírót a következőkben:

Tegyük reális célkitűzéssé: Hatékony drog-felvilágosítást minden magyar gyermeknek!
Ne fogadjunk el ártalmas „megoldásokat”. Gyermekeink jövője a tét.

Egyetértek a Felhívásban megfogalmazott céllal és felelősséggel, s ezúton csatlakozom azokhoz, akik e nemes célért küzdenek:
A megfelelő felvilágosítás adja meg a reményt egy gyereknek, hogy tisztán és szabadon gondolkozzék, hogy saját elhatározásából válasszon értelmes tevékenységeket, kikapcsolódást és hobbit a drogok helyett.

* Név

* Poszt / Titulus

* Cím

* E-mail cím

origo
soop
virgo
espell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!