Keresés ebben a blogban

2009. november 7., szombat

Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház

Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház
Esszépályázat

A Hólyagcirkusz Társulat a Színház.hu-val közös esszépályázatot hirdet a „Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház?" címhez kapcsolódó témában. A cím a XV. Alternatív Színházi Szemlén lezajlott szakmai vitáról tudósító újságcikkből származik. A pályázóknak max. 20 gépelt oldalon van lehetőségük virtuálisan csatlakozni ehhez az eszmecseréhez és írásban kifejteni a szóban forgó probléma bármely színházi vetületét: mi az, hogy alternatív?
A pályázók közül az első három helyezett pénzjutalomban részesül:
1. díj 75000.-, 2. díj 50000.-, 3. díj 25000.- forint.
A benyújtott pályázatokat zsűri értékeli, melynek tagjai:
Rácz Attila a Hólyagcirkusz Társulat alapítótagja, Herner Dániel a Színház.hu alapítótagja és Sándor L. István az Ellenfény folyóirat főszerkesztője.

A pályázatokat elektronikus úton kell beküldeni az alábbi címre:bladdercircus@gmail.hu
Arra kérik a jelentkezőket, hogy az e-mail tárgymezőjébe írják be a PÁLYÁZAT szót és egy választott jeligét. A beérkezést követően egy visszaigazolást küldenek mindenkinek.
A pályázatok szerzői, a tervek szerint, jövő tavasszal egy a témával foglalkozó konferencián is kifejthetik álláspontjaikat. Továbbá a beérkezett szövegekből szeretne a kiíró egy válogatást készíteni, mely tervezett online-kötet a Színház.hu gondozásában jelenne meg.

Beérkezési határidő: 2010. január 15.

További információ: www.szinhaz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!