Keresés ebben a blogban

2009. november 7., szombat

Nemzeti állatkert - kortárs fabulák

Nemzeti állatkert - kortárs fabulák

A Litera tehetségkutató pályázatot hirdetett. A pályázóknak Heltai Gáspár reformáció korabeli, jól ismert Száz fabulájának nyomán kell kortárs fabulát, olyan példázatos állatmesét írniuk 2 flekk terjedelemben, amelynek főszereplői - létező vagy képzelt állatok - karakterükben, viselkedésükben és tetteikben a jelen magyar társadalmának jellegzetes alakjait, helyzeteit vagy akár képtelenségeit jelenítik meg. A mesék szolgálhatnak tanulsággal, eljuthatnak életbölcsességek megfogalmazásáig, avagy megkérdőjelezéséig, lehetnek ismert, klasszikus fabulák modern átírásai és egészen új művek, amelyek reflektálnak a jelen aktuális történéseire. Bátor, szókimondó, de mindvégig a mese műfaji tartományában maradó műveket várnak, amelyek a ma emberéhez szólnak, a mai magyar társadalom figuráival és problémáiról.

A műveket erre a két emailcímre kérik beküldeni:
nemzetiallatkert@gmail.com és litera@litera.hu
A határidőn túl érkezett műveket nem fogadják el.
Kikötések: egy pályázó csak egy pályaművet küldhet be!
A pályázat nyílt, kortól és kötetektől függetlenül indulhat rajta bárki. Terjedelem: minimum 3000, maximum 4000 karakter

A pályaművekről 3 tagú szakmai zsűri dönt, mely december 6-áig hozza meg döntését. A legjobb pályaművek értékes díjakban részesülnek. A díjátadásra 2009. december 30-án, a Litera előszilveszteri partiján kerül sor.
A pályázatra érkezett művek közönségszavazáson is részt vesznek, amely a beérkezési határidő után egy héttel indul, és december 6-án délig tart.
A beérkezett pályaművek - érkezési sorrendben - felkerülnek a Nemzeti állatkert blogra. A Litera a legjobb műveket publikálja saját site-ján is. Valamint - ha arra érdemes munkák érkeznek - elhangzanak az előszilveszteri partin.
A tervek között szerepel még egy Nemzeti állatkert című kötet is, amely - ha sikeresnek bizonyul a pályázat - 2010-ben lát napvilágot.

Beérkezési határidő: 2009. november 20. éjfél

További információ: www.nemzetiallatkert.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!