Keresés ebben a blogban

2010. január 28., csütörtök

Filmajánló: Báthory

Január 20-tól vetítik a magyar mozik Juraj Jakubisko filmjét Báthory címmel, mely arról a grófnőről szól, aki a Guiness Rekordok könyvében az emberiség egyik legvéresebb gyilkosaként szerepel.
Ki volt Báthory Erzsébet? Kegyetlen és vérszomjas gyilkos, vagy felvilágosult gondolkodású asszony, akinek bűne, hogy jelentős vagyonnal rendelkezett?
A zárkózott Báthory Erzsébetről már korán szárnyra keltek különféle mondák: állítólag igen érdekelték az okkult tudományok titkai és rendszeresen kínozta szolgálóit. A legenda szerint egyszer úgy megütött egy szolgálót, aki az úrnő haját fésülte és megrántotta, hogy annak kiserkent a vére, ami Erzsébet kezére fröccsent. A grófnő úgy látta, a bőre megszépült a szolgálólány vérétől s azt hitte, megtalálta az örök fiatalság titkát. A lányt megölette és megfürdött a vérében. Ettől kezdve nem volt megállás: birtokán elfogatta a szüzeket, akiket különféle kegyetlen kínzásoknak vetett alá.
Vásárolja meg a könyvet és tudjon meg többet a titkozatos grófnőről:
Megveszem

könyv: 550 Ft

A könyv minden idők egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosáról szól, aki Magyarország legnagyobb földesurának özvegye volt. Hozzá kell tenni, hogy az ügy eléggé megrázta az akkori közvéleményt is. Nem csupán az elkövető személye, rangja miatt. Hanem azért is, mert hogy annyira rafinált kínzási módokat talált ki, azokat éveken át feltehetően több száz esetben végre is hajtotta, olykor saját kezűleg. No meg az áldozatok kiléte is izgatta a fantáziát. Hiszen azok majdnem mind ártatlan fiatal lányok voltak, legtöbbjük még húsz évnél jóval fiatalabb.

Nagyon sok név is elhangzott. Az áldozatok neve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!