Keresés ebben a blogban

Tollforgató Irodalmi Lap Blog

Válogatások az Internetről.

A blogban pályázatokról, rendezvényekről, és hirdetésekről tájékozódhat, valamint zenét hallgathat, videót nézhet, és az interneten megjelent hivatalos műveket olvasgathatja. Ha folytatni akarja a mű olvasását, akkor kattintson a szöveg címére!

Az alsó sávban weboldalakat, videósávot, és híroldalakat talál!

A fő oldalunkat itt találhatja:

Az alkotásokat a tollforgato.lap@gmail.com és a tollforgato.lapcsoport@gmail.com címre várom! Köszönöm, hogy megtiszteled az olvasóidat az alkotásokkal, a türelmeddel és a tanításaiddal!

Keresd meg a jobb oldalon a rejtett linkű, vagy lent a középen látható Chat-falat! Beszélgess, vitatkozz irodalomról, művészetről, történelemről, régészetről, vagy írástörténetről, logikáról, másról oldalainkon!


Új aloldalaink nyíltak:

Látogass el új blogunkra is!


A fiók nem Adsense fiók, támogatókat keresek!

2010. február 9., kedd

Benedek András: Eszmecsere; a tudás növekedése?

2010. febr. 15. hétfő 10.00
Benedek András: Eszmecsere; a tudás növekedése? — Dinamikus Modellek az Episztemikus Logikában

Mérhető és definiálható-e a tudás növekedése a hálózati együttműködés során megosztott információval? Miközben a klasszikus tudásfogalom mindmáig a tudományfilozófia neuralgikus problémája, a hálózatkutatás is egyre inkább szembesül a propozicionális tudásfogalom csapdáival. Az információcsere episztemikus logikai leírása a propozicionális tudás statikus vizsgálata helyett a megismerési folyamatok dinamikáját állítja a két kutatási terület metszéspontjába. A logikai apparátus kulcsfogalmait bemutatva néhány egyszerű példán illusztrálom, hogy segítségükkel mindkét kutatási területen elkerülhetők a tudás növekedésével kapcsolatos leegyszerűsítések. Amellett érvelek, hogy a tudásállapotok klasszikus – statikus – logikai leírása ugyanúgy elégtelen a gondolatcsere legegyszerűbb eseteinek és protokolljainak kezelésére, mint a hálózati együttműködés (collaborative networks) keretében megvalósuló tudás szerzés (knowledge acquisition) tényleges modellezésére.


A szeminárium nyitott, szeretettel várják az érdeklődőket.

Helyszín:
MTA Filozófiai Kutatóintézet
1119 Budapest, Etele út 59-61.

Szervezi:
MTA Filozófiai Kutatóintézet

Kapcsolattartó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!