Keresés ebben a blogban

2010. április 18., vasárnap

Kabaré-jelenetek, kávéházi kabaré, női kabaré! címmel

GARBO Kiadó pályázatot hirdet
Kabaré-jelenetek, kávéházi kabaré, női kabaré! címmel

Ez a három műfaj ötvöződik azokban az alkotásokban, amire új pályázatunkat kiírtuk.

A GARBO KIADÓ egyik fontos feladatának tekinti a költői és írói tehetség felfedezését, kibontakozásának segítését, és ennek kibővítése a jelenlegi pályázat.

Meggyőződésünk, hogy a sok ígéretes tehetség közül, aki eddigi pályázatunkra beküldte művét, lesz, aki itt is kipróbálja írói képességét, és reméljük, új alkotók is jelentkeznek pályaművekkel.
Olyan emberek, akik szeretnek írni, szeretik a színházat, vagy kabarét, jó humoruk van, - de a leglényegesebb, hogy a beküldött mű megállja a helyét, és előadásra kerüljön.

A beküldött pályamunkákat rendszeresen felolvassuk, vagy előadjuk a Lilaköd Könyveskávézóban. (Budapest, XIII. Tátra utca 22.) Ez esti előadás keretében történik, a szerzőkkel való előzetes egyeztetés után. Az előadás ideje, és egyéb részletek a Lilaköd honlapján (www.lilakod.garbokiado.hu) olvashatók.

A pályázatra nincs nevezési díj, és a beküldött mű véleményezése is díjmentes, ezt átvállalja a kiadó. A beküldött műveket elolvassuk, és 4 tagú zsűri véleményezése alapján javasoljuk előadásra. A vélemények nyilvánosak, döntésünket minden esetben vállaljuk, igény esetén az íróval megismertetjük.

A pályázat nem csak arra szolgál, hogy megismerhessük a most még ismeretlen szerzőket, hanem egyben lehetőséget is nyújt a jelenetek előadására, a szerzői bemutatkozásra. Ennek feltételeit külön ismertetjük.

A pályázat leírása:

A pályázat folyamatos, nincs beadási határideje.

A pályaműveket a kiadóba kell beküldeni, elektronikus úton (szerk @ garbokiado.hu)

A beküldött művek elbírálása folyamatosan történik.

A beküldött prózai írásmű előadva maximum 10 perces legyen, - ennél rövidebb is lehet, természetesen. (Ha hosszabb, az nem biztos, hogy belefér a “jelenet” kategóriába.)

Pályázati feltételek:

A beküldött művek csak olyan kéziratok lehetnek, amik eddig még nem jelentek meg nyomtatásban, és nem hangzottak el nyilvános fórumon.

Minden írásművön (a csatolt fájlban) szerepeljen a szerző (ál)neve, e-mail címe, telefonszáma.

Kérjük, mielőtt elküldik, olvassák el még egyszer, mert gépelési és helyesírási hibákkal teli írásműveket nem fogadhatunk el.

Életkor, végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmi előfeltétel nincs.

A pályázat elbírálása:

Azon művek, melyek publikálásra alkalmasak, értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy pályázatunkban nyertes műként szerepelnek. Amennyiben nem kerül a kiválasztott jelenetek közé, természetesen néhány mondatos indoklást küldünk.

A nyertes művek előadása:

A kabaré-jelenetek pályázat ötletgazdája, Erdélyi Lili Ada (író, előadóművész) közreműködésével a nyertes művek – egy estét betöltő műsor keretében – a Lilaköd Könyveskávézóban felolvasásra kerülnek. A kávézó 30 fő befogadóképességű, az előadások nyilvánosak.

Az így bemutatott művek közül a legjobbak könyv formájában is kiadásra kerülnek, és egy valódi kávéházi kabarét rendezünk belőlük. A jelenetek szereplői Erdélyi Lili Ada, és Maronkai Csilla (színművész).

A pályázatnak nevezési díja NINCS

Várjuk műveiket! Sikeres pályázást kívánunk!
a kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, hogy csak etikusan és nyomdafestéket tűrően írj a bejegyzésekhez megjegyzést!